Selecteer een pagina

De meest gestelde vraag die ik krijg is: ” Sabrine, Waar haal jij toch de tijd vandaag om zo opgemaakt voor de dag te komen?”. “Ik maak er tijd voor” is mijn antwoord dan. Je kiest ervoor om de tijd te nemen om voor de spiegel te staan.

Met alles wat je wilt doen, begint bij een keuze maken. Iedereen heeft 24 uur de tijd op een dag en het is aan jou hoe jij deze door brengt. Prioriteiten stellen. En met prioriteiten stellen bedoel ik: Wat vind jij op dit moment belangrijk om te doen. En betekent niet dat je al het andere niet belangrijk vindt. Op dit moment is dat je focus. Is dat hetgeen wat je graag wilt doen. Soms is het dan nodig om andere dingen te laten, om het andere te kunnen doen.

We leggen ons zoveel beperkingen op. We moeten de kinderen klaar maken. We moeten werken. Koken. Schoonmaken. Sociale contacten onderhouden. Maar eigenlijk hebben we hier de keuze in. En soms is het nodig om dus een keer niet de kinderen naar school te brengen. Of hulp hierbij vragen, om te kunnen doen wat je wilt doen.

Eerder opstaan of later klaar maken.

Als ondernemer heb ik de vrijheid om mijn eigen tijden in te plannen. Maar ik maak me wel klaar voordat ik de kleine naar de opvang breng. Wat concealer en blush voor een frissere blik. Mijn man brengt de kleine naar beneden en gaat met haar ontbijten. Ondertussen maak ik me klaar.
Vervolgens ga ik de kleine aan kleden en dan gaat mijn man zich klaar maken. In deze situatie vraag ik dus hulp aan mijn man.

Wanneer ik meer kleur wil op mijn gezicht, ga ik nadat ik de kleine heb weg gebracht, uitgebreid voor de spiegel zitten. Ik zorg ervoor dat de kleine op tijd bij de opvang is, waardoor ik ongeveer 40 minuten tijd “over” heb, voordat ik mijn eerste klant heb.

Mezelf klaar maken is een routine geworden. Ik hoef hier niet bij na te denken. Ooit maakte ik de keuze dat ik make-up geweldig vind en dat ik dit vaker wil doen. En dat gun ik mezelf.

Stel jezelf deze drie vragen bij het maken van een keuze.

Waneer ik het lastig vind om een keuze te maken, omdat ik met zoveel dingen rekening moet houden. Stel ik mezelf drie vragen. Want ik begrijp dat het niet altijd zo vanzelfsprekend is. Je kunt niet van alles naast je neer gooien om de dingen te doen die je wilt doen. Er is wel enige acties voor nodig. Maar wanneer ik echt een keuze ga maken, hoe groot of klein het ook is, stel ik mezelf deze drie vragen:

  1. Waar sta ik nu?
  2. Waar wil ik naar toe?
  3. Wat houd mij tegen om het te doen

Voorbeeld: Je wilt ontzettend graag een smokey eye bij jezelf kunnen aanbrengen, zodat je met Kerst er sprankelend uit ziet.

1. Waar sta ik nu? Ik kan nu geen make-up aanbrengen en/of creëren.

2. Waar wil ik naar toe? Ik wil met Kerst een smokey eye dragen.

3. Wat houd mij tegen om dit te doen? Geen tijd, geen spullen, geen skills.

Wanneer je deze vragen beantwoord, kom je er snel achter wat nodig is om toch die smokey eye te dragen met Kerst. Je moet het “gewoon” doen. Je hebt nu drie maanden de tijd om dit te doen. Plan het in. Misschien nadat de kinderen op bed liggen. Of je vraagt je partner om de afwas te doen, zodat jij kan oefenen. Niet uitstellen. Geen excuses. Gewoon doen. Start before you Ready! Door niets te doen, schiet je niets op. Dan ga je ook niet vooruit. Je hoeft niet in een keer die smokey eye te kunnen. Alles kan ook in kleine stapjes. Je zult met tegenslagen te maken krijgen, maar in elke tegenslag zit in voordeel! Je leert ervan.