Selecteer een pagina

Hashtag Mooi Zijn vs Mooi Voelen is een veel gebruikte hashtag door mij. Vooral sinds ik met De Online Salon naar buiten ben gekomen. Want ik denk dat veel vrouwen hier tegen aan lopen.

Mooi Zijn vs Mooi Voelen. In mijn “offline” salon (Sabrine Kasno Visagie) komen er dames die ruim een uur lang met hun ogen dicht in mijn behandelstoel liggen. De een wat ontspannender dan de ander. Maar hoe langer ze bij mij komen, hoe meer zij zich openen naar mij toe. En met openen bedoel ik dat ze hun verhaal met mij delen. Verhalen die mij raken.

Ik krijg vooral vrouwelijke klanten in mijn salon en zij komen allemaal voor een beauty behandeling. Ik ben voornamelijk bezig met hun buitenkant. Maar onbewust ook met hun binnenkant. De verhalen die zij vertellen variëren van huis, tuin en keuken verhalen tot heftige verhalen als ziekte en overlijden. En wat deze gebeurtenissen met hun doen. Door deze verhalen merk ik dat de balans tussen Mooi Zijn en Mooi Voelen vaak ver te zoeken is. Aan de buitenkant zie ik een vrouw die er staat, die zelfvertrouwen uitstraalt of die geen zorgen kent maar aan de binnenkant zie ik een vrouw die ook kampt met gebrek aan zelfvertrouwen, die op zoek is naar de liefde, of die te maken heeft met allerlei problemen. Ieder huisje heeft z’n kruisje. En dat kun je echt niet aan de buitenkant zien.

Zelf ben ik een voorbeeld ervan. Ik heb een mooi huis, getrouwd en heb een prachtige dochter. Ik run mijn eigen beautysalon aan huis. Geen lange reistijden. En ik heb een mooie auto voor de deur. Allemaal uiterlijke vertoning. Maar diep van binnen was ik niet happy met mijzelf. Binnen een jaar ben ik mijn moeder en schoonvader verloren. Ik wist even niet meer wie ik was. De laatste jaren draaide om het verzorgen van mijn (schoon)ouder. Ik was overspannen. Maar niemand kon mij dit vertellen. Niet mijn huisarts, niet mijn psycholoog. Maar ik wist; het gaat niet goed met mij. Omdat ik hoogsensitief ben, koos ik voor een life-coach die ervaring heeft met hoogsensitieve mensen. Ik ging buiten mijn comfortzone en nam de stap om naar een life-coach te gaan. Wie weet kon zij mij wel helpen. En dat deed ze. Vooral door een luisterend oor te bieden en vertellen wat niemand mij vertelde. Je bent overspannen en je moet nu voor jezelf kiezen!

Om weer terug te komen op de dames die ik in mijn salon ontvang, door mijn hoogsensitiviteit voel ik heel goed aan of iemand een luisterend oor nodig heeft. En misschien zelfs ook dat iemand tegen haar zegt: je moet voor jezelf kiezen. Ik ben geen psycholoog of dokter. Ik vertel niet wat je wel of niet moet doen. Maar door mijn eigen ervaring hoop ik dames te inspireren om goed voor zichzelf te zorgen, door voor zichzelf te kiezen. Want je moet eerst voor jezelf zorgen, voordat je voor anderen kunt zorgen. Ik stel kritische vragen zodat er goed nagedacht wordt over de situatie.

Een tijdje terug worstelde een klant met een situatie waar haar ex-partner, diens nieuwe partner en kinderen in voor kwamen. `Er werd negatief gesproken over de nieuwe partner, terwijl de klant de nieuwe partner niet echt kende. Dat komt wel vaker voor in een scheiding. Toen ik de  kritische vraag stelde: ” Ben je boos op haar, of ben je boos dat je ex nu een leven heeft met haar en niet met jou?”. De aap kwam uit de mouw. Ze sprak negatief over de nieuwe partner omdat haar ex nu een leven leefde met de nieuwe partner en niet met haar. Dit is heel logisch dat ze zich zo voelde. Maar door dit zo uit te spreken gaf het haar meer rust en richtte ze zich niet zo op de nieuwe partner, maar op haar ex-partner en de kinderen. En was ze minder boos op de situatie. Waardoor ze meer ruimte had om over de andere dingen na te denken.  Bij een volgende afspraak vertelde de klant dat ze vaak aan deze discussie moet denken. Dat het haar goed heeft gedaan, dat ik haar deze kritische vraag stelde.

Dit is een voorbeeld uit de vele verhalen die ik hoor. En wat mij het meest goed doet, is dat de vrouwen de deur uit gaan met een goed gevoel. Een gevoel dat ze verder kunnen. Dus hoe we het ook wenden of keren, het uiterlijk gaat samen met het innerlijk.

Mooi Zijn gaat samen met Mooi Voelen, vice versa. <3