Travel to your Yoga Journey

Yoga is the journey
of the self
trough the self
to the self

Nidra en Meditatie

Reizen naar binnen voor een diepherstellende effect met Yoga Nidra en Meditatie.

Drie á vier uur slaap in één diepe meditatie. Ervaar de reis tussen ontspanning en half slaap.

Je lichaam in een diepe slaap en je onderbewustzijn is klaar wakker.
Reis door je ZIJN, ervaar kalmte, concentratie, intuitie en gezondheid.

Wat is yoga nidra?

Wikipedia legt uit: Yoga Nidra, wat letterlijk betekent “slaap van de yogi’s”, is een soort yoga die wordt gebruikt om zich zowel geestelijk als lichamelijk voor te bereiden, alvorens diepere niveaus van bewustzijn door meditatie te zoeken. In veel gevallen wordt Yoga Nidra opzichzelfstaand beoefend als een dagelijkse ontspanningstechniek.

Onze lessen

Yoga Nidra

De Yoga Nidra lessen zijn van toepassing op elke thema in je leven. Slapeloosheid, vermoeidheid, ontspanning, onzekerheid en andere dingen waar je tegen aan loopt.

Meditatie

Meditatie wordt vaak gekoppeld aan spirituele tradities. Iedereen kan genieten van mediaties.

Meditatie is een manier om gedachtes te observeren zonder te oordelen en een groter bewustzijn te ontwikkelen.

Het doel van mediteren is accepteren, geduld en vriendelijkheid.

Ontvang een GRATIS ticket voor Yoga Journey

Ontvang yoga nidra journey “Ontspan je lichaam” voor €44 ipv €60

Beleef het ultieme ontspanning voor je lichaam en geest. Drie prachtige Nidra reizen die je lichaam en geest in de staat brengt tussen ontspanning en half slaap.

Je ontvang nu ook een extra bonus Hatha Yoga.

Ontvang yoga nidra journey

“Ontspan je lichaam” voor €16 per les

De lessen uit de reks zijn ook los te verkrijgen. Zowel Belkis als Sabrine hebben prachtige verhalen gecreerd.

G

Losse Yoga Nidra & Meditatie

klik op pijl voor de verschillende lessen

Yoga Nidra voor Slapen gaan

Het is niet verwonderlijk dat velen van ons onder de huidige omstandigheden die we collectief ervaren, slaapproblemen hebben. Wat kan worden weerspiegeld in onevenwichtigheden op het niveau van onze fysieke en emotionele gezondheid.

Volgens Swami Satyananda Saraswati is er pas een echte staat van ontspanning wanneer de interne spanningen volledig emotioneel, fysiek en emotioneel worden losgelaten.

Een regelmatige beoefening van yoga nidra kan natuurlijk, samen met een gezonde levensstijl, de beoefenaar geleidelijk leren om deze spanningen te verminderen, waardoor de kans op verbetering van de kwaliteit van de slaap toeneemt.

Dit was onze motivatie om deze yoga nidra sessie te ontwerpen met specifieke technieken gericht op een betere nachtrust … geniet ervan.

Yoga Nidra Angst & Stress

De crisis brengt angstige gevoelens naar boven. Collectief en ook als persoon zelf. Geen controle voelt machteloos. Je reptielen brein wordt enorm getriggerd door alle berichten. En brengt je meteen in de de status van vluchten, verstijven of vechten. 

Hoe zou het zijn om er te ZIJN in deze gevoelens. Communiceren met je onderbewustzijn om erachter tekomen waar deze angstgevoelens vandaan komen. Leer jezelf weer terug te zetten in je lichaam met Yoga Nidra, zodat je in staat bent om je angsten sneller los te laten.

Yoga Nidra Español

Yoga nidra es una técnica simple, antigua que proviene de una adaptación que realizó Swami Satyanansa Saraswati a  la práctica Trántica . Se basa en un método sitemático que tiene como objetivo inducir una relajación mental, física y emocional en la persona que la practíca. 

Este estado se alcanza cuando la mente se vuelca hacia adentro, alejádose de la experiencia exterior y del sueño. Lo que ayuda a que se genere una relajación completa a nivel emocional y mental, sólo hasta entoces se pueden liberar todas las tensiones  .

Meditatie Antar Mouna

Antar Mouna betekent in het sanskrit innerlijke stilte.  Het is een proces waar we  de innerlijk structuur van de geest leren observeren.

Tijdens deze meditatie gaan we naar de innerlijk stilte op zoeken door het gebruik van technieken. Door het observeren zonder reageren op de geluiden, fysieke sensatie van het lichaam en gedachten. Op deze mannier leren we meer ruimte te creëren tussen gedachten.

Antar Mouna zorgt ook ervoor dat we onszelf niet meer laten afleiden, prikkelen of ergeren van de gebeurtenissen van de buitenwereld of van onze gedachten.

“JOURNEY VERHALEN”

{

Ines

Ik wist helemaal niets van deze vorm van yoga en ik heb het helemaal over mij heen laten gaan. Ik heb het als heel bijzonder en ontspannend ervaren. Je gaat eigenlijk even op reis in je hoofd. Vond het super om mee te mogen maken en wil het in de toekomst ook weer opnieuw gaan doen.
Ik vond ook de stem van Belkis heel rustgevend en ontspannend. Echt een aanrader!

Mariska

Ik ben super enthousiast over de Yoga Nidra sessie die ik bij Belkis en Sabrine heb mogen volgen. De totale ontspanning en het mooie verhaal zorgden ervoor dat het een hele fijne en bijzondere ervaring was en ik daarna weer vol energie zat. Belkis en Sabrine vullen elkaar perfect aan en zorgen zo voor de ultieme ervaring. Je voelt de liefde die zij hierin leggen. Een absolute aanrader ? .

Rukshana

De yoga nidra is voor mij een manier om tot rust en ontspanning te komen. Tijdens een van de workshops die gegeven wordt door Sabrine geeft Belkis een prachtige yoga nidra. Ze heeft een fijne energie en prachtige stem om je door de yoga nidra heen te begeleiden. Je kan zien dat ze dit met heel veel liefde en passie doet, maar vooral ook veel ervaring heeft. De samenwerking van deze twee dames is erg mooi te zien en ook zeker te voelen tijdens de sessie. Dankbaar dat ik een mooie dag kon afsluiten met een heerlijke yoga nidra reis. ??❤️

Mariska V.

De yoga nidra was een heerlijke ontspanningsyoga. Het was de eerste keer dat ik kennismaakte met deze vorm van yoga, en ik vond het een bijzondere ervaring. Belkis neemt je mee in een soort van begeleide meditatie. Ik ervaarde een rust die erg fijn was. Het niet bewegen vond ik een uitdaging! Ik had na de yoga ook wat last van mijn benen, door het stil liggen. Later begreep ik dat er in je benen veel emoties worden opgeslagen, dus wellicht dat er daar iets was “losgekomen”. Na deze introductie ben ik vaker yoga nidra gaan volgen. Wat mij betreft ene aanrader!

Monique

Wat een heerlijke vorm van yoga is yoga nidra. De stem van Belkis neemt je mee op een reis naar diepe ontspanning. Het is heerlijk om je te laten leiden, je gedachten los te laten en alles te visualiseren. Echt een heerlijk moment voor mezelf om alle dagelijkse zorgen even te parkeren. Zou ik vaker moeten doen.

Belkis: Wat ik het leukst vind aan het beoefenen van yoga is dat het me in staat stelt om mezelf voortdurend te ontdekken en te accepteren om zo een betere versie van mezelf te maken. Het is mijn motivatie om yoga een onderdeel te laten uitmaken van mijn dagelijks leven en dat met andere mensen te kunnen delen.

Wie zijn wij?

Wij zijn Belkis Zarate en Sabrine Kasno. Twee vriendinnen, die op elk op eigen manier, hun innerlijke reis hebben gemaakt. Samengekomen door onze partners, met uiteindelijk een gezamelijke passie: Yoga Nidra.

 Belkis is  met yoga in aanraking gekomen na een lange herstelperiode van haar rechterknie. Al vanaf de eerste maand yoga zag zij een positieve verandering van haar lichaam en geest. Zij kon beter met haar beperkingen omgaan en langzaam kreeg zij steeds meer mentale rust.

Kort daarna heeft zij de pre-teacher opleiding van Ashtanga yoga gedaan bij Delight Yoga in Den Haag. Inmiddels heeft Belkis de lerarenopleiding en masteropleiding afgerond bij TAO Center (geaccrediteerde yogaschool) in Spanje.

Van beauty specialist naar energetisch coach. Waar vrouwen vooral om hun uiterlijk naar Sabrine’s salon kwamen, voelde ze heel sterk dat ze haar klanten ook van binnen “mooi” mocht maken.

Na het overlijden van haar moeder, maakte ze een persoonlijke ontwikkeling door en groeide als persoon.
Zij leerde zichzelf beter kennen en ontwikkelde haarzelf verder op spiritueel gebied.

Sabrine coach vrouwen op een nuchtere en praktische manier naar hun innerlijke reis. Begeleiden, ondersteunen en empoweren van elke vrouw die op zoek is naar meer innerlijke rust en innerlijk zelf, of avontuur en ontdekking.

t

F.A.Q.

Wat is Yoga Nidra?

Yoga Nidra combineert oude krachtige yoga met hedendaagse wetenschap. Het begint met een systematisch proces om fysieke, mentale en emotionele stress te verminderen. Energie en alertheid nemen toe en onvoorwaardelijke rust en stilte wordt blootgelegd. Er is geen yoga-ervaring nodig. Het wordt meestal liggend gedaan.

Wat zijn de voordelen van Yoga Nidra?

Door regelmatig te oefenen, zal je gezondheid verbeteren. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat yoga-nidra helpt aan fysieke en mentale problemen. Het kan uw immuunsysteem versterken, de bloeddruk verlagen en pijn verminderen. Hoewel het geen vervanging is voor slapen, staat een uur yoga nidra gelijk aan ongeveer 4 uur typische slaap, omdat de toestand van de hersengolven waarin je je bevind extreem rustgevend en ontspannend is. Je leeft met een heldere hoofd, minder tot geen last van stemmingswisselingen en emotionele schommelingen. Je creativiteit en intuïtie zullen op een positieve en productieve manier tot bloei komen. Bovendien neemt je energie toe.

Is Yoga Nidra vergelijkbaar als hypnose?

Nee. Bij hypnose bevindt je je in een hersengolftoestand die niet zo diep is als in yoga nidra.Het bijzondere van Yoga Nidra is dat je tot diepe ontspanning komt en je hersenen dezelfde activiteit hebben als tijdens een diepe (non-REM) slaap, maar dat je toch nog volledig bewust kunt zijn van je omgeving. Bij hypnose doet iemand anders je suggesties in deze veranderde staat. In Yoga Nidra ontstaan ​​positieve suggesties die van binnenuit komen voor blijvende en constructieve verandering. Dit wordt sankalpa of intentie genoemd.

Hoe helpt Yoga Nidra mij om positieve veranderingen aan te brengen? Wat is een intentie, ook wel sankalpa genoemd?
De hersengolftoestand waarin je je bevindt tijdens Yoga Nidra is vruchtbare grond. je bent tijdens yoga nidra erg ontspannen en erg ontvankelijk. Gedurende deze tijd neem zet je een intentie en is het volkomen mogelijk om nutteloze gewoonten op te ruimen en positieve en permanente veranderingen in je persoonlijkheid en leven teweeg te brengen. Kies dus iets dat de moeite waard is en betekenis voor je heeft. De sankalpa (intentie) wordt kort, oprecht en in de tegenwoordige tijd aan het begin en einde van yoga nidra genoemd. Gebruik dezelfde totdat het een levende realiteit wordt.
Hoe vaak moet ik Yoga Nidra doen?

Regelmatig oefenen (dagelijks tot meerdere keren per week) wordt sterk aanbevolen, vooral als je alle voordelen wilt benutten.

Volg ons
E-mail adres

bij@deonlinesalon.nl

Algemene Voorwaarden en Privacy

Yoga Journey is onderdeel van De Online Salon, ingeschreven in Kamer van Koophandel in Den Haag onder nummer 63813408.